Τετάρτη 11 Φεβρουαρίου 2015

Ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο του Λαγκαδά και όχι αθέμιτος ανταγωνισμός. Η συνταγή για κάτι μεγάλο!

Φίλοι μου,

Η Σχολή Ποδοσφαίρου Κένταυρος Λαγκαδά θέλει να ενημερώσει όλους τους ενδιαφερόμενους ότι δε προτίθεται να δημιουργήσει κλίμα αθέμιτου ανταγωνισμού στη πόλη του Λαγκαδά. Αντιθέτως, επιθυμούμε να στρέψουμε -χρόνο με το χρόνο- όλα τα ποδοσφαιρικά βλέματα προς εδώ, σε συνεργασία με τις Ακαδημίες της περιοχής. Να κάνουμε στο Λαγκαδά κάτι μεγάλο και άξιο θαυμασμού. Αυτό δε μπορούμε να το πετύχουμε μόνοι μας. Χρειάζεται συνεργασία και υγιή ανταγωνισμό από όλους μας.

Ο Αθέμιτος ανταγωνισμός προέρχεται κυρίως από ανθρώπους χαμηλής εκτίμησης, που μοναδικό στόχο έχουν το ατομικό κέρδος. Αυτός φυσικά είναι και ένας λόγος που η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση πια.

 
Ο αθέμιτος ανταγωνισμός μας βρίσκει φανατικά αντίθετους


1. Ιδρύσαμε μία Σχολή Ποδοσφαίρου και όχι μία Ακαδημία Ερασιτεχνικού Συλλόγου. Κάτι δηλαδή που δεν υπάρχει στην περιοχή.

2. Στόχος είναι η διαπαιδαγώγηση πάνω στον ποδοσφαιρικό "εαυτό" του παιδιού από ειδικούς, και όχι μόνο η εκμάθηση των βασικών δεξιοτήτων του ποδοσφαίρου.

3. Είμαστε απαλλαγμένοι από οικονομικά οφέλη, συνεπώς δε προσδοκούμε να "ζήσουμε" από το ποδόσφαιρο, αλλά να προσφέρουμε στο ποδόσφαιρο.

4. Σκοπεύουμε να ζητήσουμε συνεργασία με όλες τις ακαδημίες της περιοχής για να δημιουργήσουμε κάτι μεγάλο στον Λαγκαδά και δε ψάχνουμε τη μονοπωλιακή τακτική.

Ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο του Λαγκαδά

Βλέποντας τη κατάσταση που επικρατεί στα κέντρα και όντας άνθρωπος της επαρχείας, νιώθω την ανάγκη να βάλω ένα λιθαράκι στη προσπάθεια κάποιων ανθρώπων να αντιστρέψουν τα γεγονότα. Κατά τη γνώμη μου η επαρχεία κρύβει θυσαυρούς, που αντί να εκμεταλευτεί, τους αφήνει στα χέρια των ανθρώπων του κέντρου. Αυτό συμβαίνει και στο ποδόσφαιρο, όπου συναντάμε πολλούς γονείς να διαλλέγουν Ακαδημίες της πόλης. Από την άλλη, έχουμε και αυτούς που σταματούν λόγο του χαμηλού επιπέδου και της έλλειψης ανταγωνισμού. Αυτό έχει επικρατήσει και είναι δύσκολο να αντιστραφεί, αν δε γίνει κάτι μεγάλο, κάτι ηχηρό που θα τον φέρει πίσω.


Είναι δύσκολο να πείσεις ότι δεν είσαι "ελέφαντας", όμως εμείς πραγματικά δεν επιθυμούμε να κάνουμε πολιτική, αλλά να εργαστούμε σοβαρά και οργανωμένα σε έναν τομέα που αγάπαμε πολύ και θέλουμε να τον βλέπουμε υγιή.

Πρέπει επιτέλους να Αντιστραφεί αυτή η τακτική του μονοπωλίου, του εύκολου κέρδους και της απάτης στην Ελλάδα.. Πρέπει να βάλουμε στο λεξικό μας τη λέξη "προσφορά".. Το ποδόσφαιρο χρειάζεται προσφορά για να πάει μπροστά..
Το ποδόσφαιρο χρειάζεται συμμαχία.
 

Θυμηθείτε φίλοι μου.... έχουμε να κάνουμε με παιδιά... 
Ας μη παίζουμε παιχνίδια στη πλάτη τους.

Φιλικά και πάντα με γνώμονα την ανάπτυξη του παιδικού αθλητισμού!
Για τη Σχολή Ποδοσφαίρου Κένταυρος Λαγκαδά
ΠΙΠΙΝΤΑΚΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου